In Romania campania are doua directii principale de actiune: una informativa adresata opiniei publice si una de lobby, adresata institutiilor raspunzatoare de situatia animalelor din fermele de blana.
"Dorim sa informam opinia publica despre suferinta care se ascunde in spatele hainelor si accesoriilor de blana. Consideram ca in secolul XXI astfel de practici nu pot fi justificate din punct de vedere etic si de aceea cerem interzicerea fermelor de blana si in Romania. Exista deja numeroase tari in Europa precum Bulgaria, Austria sau Marea Britanie care au actionat deja in acest sens si credem ca e timpul ca si Romania sa le urmeze exemplul," a declarat reprezentantul Vier Pfoten.
Sustinatorii campaniei vor avea ocazia sa se implice online pe siteul fundatiei, www.vier-pfoten.ro si sa semneze petitia care cere interzicerea fermelor de blana. Rezultate vor fi folosite in etapa de lobby a campaniei, in negocierile cu institutiile responsabile de animalele din ferme, cu scopul de a determina introducerea unei legislatii care sa interzica fermele de blana in Romania.
In prezent, in Romania, animalele crescute pentru blana sunt insuficient protejate prin lege, aceasta permitand inchiderea lor in spatii improprii. Adesea insa, nici macar aceste conditii minime nu sunt respectate. Pe intreg teritoriul tarii exista in prezent aproape 20 ferme de blana, cele mai multe crescand chinchilla si iepuri dar exista si o mare ferma de vulpi si nurci.
"Crima pentru lux" - Campanie pentru interzicerea fermelor de blana
Incepand de azi, tara noastra participa la campania pe care fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten o desfasoara la nivel international sub sloganul "Crima pentru Lux!", cu scopul de a interzice fermele de blana pe teritoriul Europei.
De TopSanatate
Posteaza comentariu