Dezvoltarea ezemelor la bebeluşi e una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă părinţii. Dacă în anii '40, incidenţa eczemelor la bebeluşi era de 4%, în prezent aceste afecţiuni apar în 25% dintre cazuri, arată statisticile.
Specialiştii de la Universitatea Sheffield susţin că vinovate pentru această creştere sunt loţiunile şi uleiurile pentru bebeluşi, aplicate în primele săptămâni de viaţă. În acest timp, bebeluşii cu o predispoziţie genetică la eczeme şi care sunt expuşi la astfel de produse devin mai sensibili la reacţiile alergice, explică profesorul dermatolog Richard Cork, citat de Daily Mail.
Eczema este cea mai întâlnită inflamaţie a pielii (dermatită), care presupune o serie de schimbări pe suprafaţa pielii. Primele simptome ale eczemei sunt mâncărimea pielii şi alergia. În anumite cazuri pot apărea şi băşicuţe pe piele. Când se dezvoltă într-o afecţiune de durată (eczemă cronică), pielea se poate îngroşă, capătă aspectul de solzi de peşte, se desface în straturi, se usucă sau îşi schimbă culoarea. În funcţie de cauze şi aspect există mai multe tipuri de eczeme, iar majoritatea au legătură cu alergiile sau cu contactul cu substanţe iritante.
Posteaza comentariu