Potrivit unui raport al Biroului International al Muncii, peste 30% din accidentele de munca au la baza consumul in exces de alcool. Romania este in topul celor mai mari consumatori de alcool, potrivit unui studiu realizat de Institutul Britanic pentru Studierea Alcoolului. In Romania, adultii consuma mai mult de 18,5 litri de alcool pe an, in timp ce media in Uniunea Europeana se situeaza in jurul a 15 litri
Alcoolul reduce coordonarea si viteza de reactie, slabeste vederea si auzul, altereaza gandirea si discernamantul. Alcoolemia conduce la schimbari bruste de dispozitie, conflicte si chiar la violenta.
La locul de munca, costurile indirecte ale consumului de alcool rezulta din scaderea productivitatii si performatelor, din utilizarea ineficienta a timpului de lucru, din intarzieri si absenteism.
Consumul de alcool afecteaza moralul si relatiile cu colectivul, conduce la o purtare necorespunzatoare, indisciplina si la efecte negative asupra imaginii companiei si relatiilor cu publicul. Consumul de alcool la locul de munca mareste riscul accidentelor, pune in pericol viata consumatorului si a celor din jur.
Pentru a descoperi si descuraja consumul de alcool exista o gama larga de aparate alcooltest electronice. Alcooltestul evidentiaza rapid prezenta alcoolului in organism prin testarea aerului expirat.
Aparatele alcooltest electronice pot fi achizitionate acum fara nici un fel de restrictii de orice firma care vrea sa elimine neajunsurile determinate de consumul de alcool. Detalii la www.detectie.ro si www.alcooltest.ro
Comentarii (1)
deoare se intampla asa mute accidente pe santierele din romania!oameni tot nu vor sa intaleaga ca nu au voie de alcool in timpul programului si sa nu vina la munca beti!cam ce putetii sa imi ziceti despre acool la lacul de munca?
Posteaza comentariu