Doar calciul absorbit din produsele lactate, nicidecum suplimentele te pot ajuta sa reduci nivelul grasimilor din sange, dupa ce ai mancat, a descoperit o echipa de cercetatori din Danemarca, de la Universitatea Copenhaga
Studiul a fost publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica (AJCN) si arata ca nivelul triacilglicerolului din sange (tipul de grasime cel mai des intalnit in sange, dupa absorbtie) a scazut cu 15-19% in cazul subiectilor care au avut ca sursa de calciu produsele lactate, comparativ cu cei care au consuma suplimente de calciu.
"Din cate stim noi, studiul de fata este primul care demonstreaza o anumita legatura intre un aport insemnat de calciu din produsele lactate si o absorbtie rapida a grasimilor", sustine Janne Kunchel Lorenzen, coordonatorul studiului.
In urma experimentului efectuat pe subiecti umani care au fost nevoiti sa-si ia portia zilnica de calciu fie din produsele lactate, fie din suplimente de calciu. Nu s-a observat nicio diferenta semnificativa in privinta apetitului sau a nivelului de energie, indiferent de sursa de calciu folosita.
Posteaza comentariu