Colegiul Medicilor, indignat de masurile CNAS si MS

Facebook Twitter Comenteaza
Colegiul Medicilor, indignat de masurile CNAS si MS

Colegiul Medicilor din Romania isi manifesta indignarea fata de modalitatea pompieristica si nepofesionista prin care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, impreuna cu Ministerul Sanatatii au creat un focar conflicual in sistemul sanitar romanesc.

 

Contractul Cadru si Normele de aplicare, care trebuiau finalizate pana la data de 1 ianuarie 2010, au fost intarziate si nici pana in prezent nu sunt definitivate (normele). Atat CNAS, cat si MS nu au tinut cont de propunerile CMR si a altor organizatii profesionale si au impus de o maniera autoritara masuri inaplicabile si care scad calitatea serviciilor medicale.
CMR condamna incercarea de manipulare a opiniei publice prin vehicularea unor venituri ale cabinetelor de medicina de familie si nu ale medicilor, venituri care se refera la situatii exceptionale.

In acest fel, se incearca si dezbinarea in randul corpului medical.

“Incercarea de a ridica opinia publica impotriva corpului medical si in acelasi timp de a introduce conflicte intre diferite specialitati medicale este specifica regimurilor totalitare si nu va rezolva problema subfinantarii cronice a sistemului de sanatate si nici calitatea actului medical. Recomand atat CNAS, cat si MS sa renunte la astfel de metode si sa se aseze la masa unui dialog real cu toti actorii sistemului de sanatate”, a declarat prof.
dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

CMR este alaturi de medicii de familie in sustinerea cauzei lor, inclusiv in ceea ce priveste protectia pacientilor. Atat medicii de familie, cat si pacientii nu trebuie sa plateasca pentru inadvertentele legislative si balbaielile MS si a CNAS.

 

Credit foto: Mediafax
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doramunteanu pe 8 Apr 2010, 13:45
    la fel

    n-am vrut sa ma bag in seama, dar trebuie precizat ceva! lucrez in sistemul sanitar, cu toate ca nu sunt cadru medical. vreau sa spun ca si eu imi iau medicamente pe bani, chiar daca am copii care beneficiaza de gratuitate. cand eram gravida nu am beneficiat nici macar de compensare, pt. ca nu ma incadram la venituri scazute. poate nu dau asa numita spaga, dar o atentie tot trebuie data, pt. ca e o chestie de obraz. iar veniturile anuntate public sunt doar in cazuri exceptionale. in spitale sunt niste salarii de mizerie, la o munca cu personal la jumatate fata de necesitate, cu dotari care in unele locuri sunt depasite moral si fizic cu zeci de ani, chiar cu pacienti revendicativi, mai ales a multora care, de fapt nici nu achita asigurari, dar beneficiaza de asistenta prin efectul legii. medicii de familie, in marea majoritate, raman in mana cu ptuin sub 2.000 lei! totusi, e medic, nu? normal ca mai sunt si uscaturi care nu-si fac treaba, ca oriunde! dar nu trebuie generalizat. si uite asa platim noi, 4 milioane de oameni ai muncii sanatatea pentru restul de 18 mil.!! asta e corect!?!?

    0
    0

  • Dana pe 8 Apr 2010, 10:19
    Bugetarii

    Are dreptate. Toate revendicarile tuturor categoriilor bugetare se rasfrange asupra omului de rand, care are de platit taxe si astfel de sustinut bugetarii. Si ajung din nou la subiectul "politica", care nu poate decat sa ma lase rece. Cei care ne conduc tara ar trebui sa aiba o viziune in ansamblu a problemelor actuale si anume sa sustina angajatorii privati, si in felul acesta angajatii pentru care se platesc taxe la stat si care sustin diversele sectoare bugetare, nu sa puna biruri mai mari pe firma. Ar trebui sa ia exemplu de la tarile care dau semne clare de iesire din criza. Pacat ca suntem condusi de asemenea oameni. Pacat ca multi dintre noi nu se duc la vot pe motiv "ce rezolva votul meu?", iar restul voturilor sunt cumparate..... am ajuns o tara a nimanui.

    0
    0

  • gabibarbu pe 7 Apr 2010, 12:25
    medicii

    Toti care fac actiuni de protest au dreptate,in toate domeniile,dar noi,oamenii de rand tragem ponoasele.Consider ca nu este corect ca noi,cei ce platim o multime de taxe si impozite,sa fim vaduviti pe toate liniile.Si noi avem nemultumiri,dar cum sa protestam ca platim pentru servicii de care nu beneficiem sau care sunt de proasta calitate ?Noi,consumatorii, am devenit masa de manevra pentru toti protestatarii,dar se uita ca noi contribuim cu bani pentru sustinerea tuturor sistemelor(sanatate,invatamant,transporturi etc). Ne-am saturat ! ! !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod