Coaja de lamaie - benefica pentru diabetici?

In urma unui experiment la care au folositi ca si subiecti hamsteri modificati genetic s-a constatat beneficiul unui substante extrase din coaja de lamaie care ar putea reduce rezistenta la insulina si sa previna diabetul

Cercetatorii americani au precizat ca flavonele polimetoxilate pot avea un efect benefic asupra nivelului de colesterol, insa acesta este deocamdata un studiu in faza incipienta si necesita mai multe experimente. "Acest studiu aduce dovezi noi ca flavonele polimetoxilate diminueaza hipertrigliceridemia", afirma expertii.
Flavonele polimetoxilate se pot gasi si in alte fructe din categoria citricelor cunoscute pentru proprietatile benefice asupra organismului, inclusiv protectia impotriva cancerului, a bolilor de inima si inflamatorii. Tangeritina si nobiletina sunt principalele flavonoide din citrice, impreuna cu o cantitate mica de sinefrina care se gaseste in aceste fructe. "Aceste informatii reprezinta piatra de temelie pentru viitoare investigatii cu privire la rolul flavonoidelor in imbunatatirea rezistentei la insulina ...
in cazul subiectilor umani", afirma expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod