Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania, reunit vineri 26 februarie, a analizat posibilitatea schimbarii actului care va reglementa activitatea contractuala in medicina de familie si a ambulatoriului de specialitate, care nu au o confirmare oficiala.
Fata de aceste lucruri, reprezentantii CMR solicita transparenta si consultarea CMR in luarea unor astfel de dezicii care vor afecta lumea medicala.
Colegiul Medicilor din Romania considera ca in acest domeniu mentinerea structurii fondului pentru plata serviciilor in medicina de familie de 90-10 si valoarea minim garantata pe toata durata derularii contractului, respectiv 5 lei/punct per capita si 3 lei pentru servicii constituie o modalitate eficienta de a pastra un standard minim de calitate in serviciile medicale primare si un minim de siguranta a pacientului care in acest mod va putea sa aiba acces liber si echitabil la serviciile de sanatate.
"Modificarile privind raportul per capita per servicii in sensul diminuarii procentului per capita vor atrage scaderea valorii punctului si implicit a venitului cabinetului punand sub semnul intrebarii posibilitatea functionarii acestora in sensul asigurarii accesului la servicii medicale a pacientilor. Suntem ingrijorati ca de la ultimele discutii nu mai exista comunicare intre CMR si CNAS in privinta Contctatului Cadru a normelor de aplicare a Co-Ca si pentru a nu avea surprize Consiliul National a hotarat sa reitereze punctele de vedere principale privind observatiile si propunerile inaintate mentinandu-le. Am fi bucurosi daca reprezentantii CNAS si MS ar relua dialogul cu CMR, respectiv consultarile privind continutul Co-Ca si normele de functionare pe 2010", a declarat lector univ. Dr. Constantin Carstea, vicepresedinte CMR.
In cadrul Consiliului National a fost prezentata pozitia CMR in interiorul organismelor europene ale medicilor. "In prezent, se desfasoara discutii intre NMA (National Medical Asociation - organismele legale ale corpului profesional medical din fiecare tara), CPME (uniunea NMA-urilor din tarile europene) si EMO (European Medical Association, grupeaza atat NMA-urile, cat si alte organisme ale medicilor) asupra statutului actual, cat si a perspectivelor functionarii acestor organisme impreuna", a precizat dr. Gheorghe Borcean, vicepresedintele CMR.
CMR doreste schimbarea contractului cadru privind medicina de familie
de TopSanatate
Comentarii (1)
da,insa despre criminalul de CODEX ALIMENT, nu vorbeste nimeni,ce cred despre aceste chimicale pe care le vor ingera si ei ? oare am ajuns niste cobai ? FOMANI TREZITI-VA ODATA ! SUNTEM DESTUL DE BOLNAVI !
Posteaza comentariu