Ciocolata neagră scade colesterolul rău

Facebook Twitter Comenteaza
Ciocolata neagră scade colesterolul rău

Ştim că protejează inima, însă un studiu recent scoate în evidenţă beneficiile pe care le aduce diabeticilor.

 

Datorită conţinutului ridicat în polifenoli, ciocolata neagră poate să reducă valorile colesterolului "rău", ajutând persoanele diabetice, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Hull din Marea Britanie, citaţi de BBC News.

După ce au testat efectele ciocolatei negre asupra persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, experţii au semnalat necesitatea introducerii ei în alimentaţia zilnică.

 

"Ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao (peste 70%) trebuie inclusă în regimul alimentar al persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2", precizează prof.

Steve Atkin, coordonatorul studiului.

 

Beneficii demonstrate pe care le aduce ciocolata neagră:

 

  • reduce tensiunea arterială;
  • îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către creier;
  • reduce riscului infarctului miocardic;
  • reduce colesterolul "rău" (LDL) din sânge;
  • previne diabetul;
  • îmbunătăţeşte starea de spirit. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod