Celulele stem din uter: posibil tratament pentru Parkinson

Injectiile cu celule stem descoperite in mucoasa uterina pot determina dezvoltarea unor neuroni noi in creier, dupa cum arata studiile efectuate pe soareci suferind de boala Parkinson.
Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Yale au descoperit ca celulele stem prelevate din mucoasa uterina se pot transforma in neuroni care sa stimuleze nivelul dopaminei, corectand astfel partial probleme cauzate de boala Parkinson.

"Nivelul dopaminei a crescut la soareci dupa ce au fost transferate celuele stem in creierul lor. Noutatea adusa de acest studiu este aceea ca femeile au celule stem usor de prelevat si care au posibilitatea de a fi folosite in diverse scopuri terapeutice", ne spune dr.
Hugh S. Taylor, coordonatorul studiului si seful sectiei de Endocrinologie reproductiva si infertilitate de la Scoala de medicina Yale.

Maladia Parkinson este o afectiune degenerativa care afecteaza sistemul nervos central si se manifesta prin dificultati in initierea miscarilor si in vorbire. Boala se poate manifesta extrem de diferit de la o persoana la alta, iar in unele cazuri pot trece ani de zile pana se constata o dizabilitate sau limitarea semnificativa a activitatilor zilnice. Distructia neuronilor care contin dopamina afecteaza capacitatea organismului de a controla miscarile normale.
Simptomele bolii Parkinson incep sa apara atunci cand nivelurile de dopamina din creier scad cu aproximativ 20% din valorile normale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod