Aceste celule trec mai devreme prin prin organism, si se stabilesc in anumite parti ale corpului pana cand genele cancerigene sunt excitate. "In definitiv este un concept foarte profund", sustine Dr. Katrina Podsypanina, cercetator stiintific din New York. "Datele pe care le detinem tintesc spre decizii inerente, luate cand tumoarea este formata, fie ca maligna fie ca benigna. Mai mult, atata timp cat caracteristicile depind de statutul celulelor normale, puterea unei imagini poate fi diferita de la individ la individ".
In urma acestui studiu, cercetatorii conchid ca tratamentele care implica numai tratarea celulelor maligne pot fi ineficient.
Insa, trebuie mentionat ca descoperirile acestui studiu au fost aplicate decat pe animale, iar cercetatorii au aplicat anumite procedee, care nu erau impuse si care nu apar in mod normal in organismul uman.
"Acest fapt intr-adevar sugereaza ca celulele care nu au o activitate timp indelungat, pot fi activate devenind astfel cancerigene", sustine Dr. Claudine Isaacs, directorul de la de la centrul pentru prevenirea cancerului din Washington. "Dar aceste celule au fost implementate in circulatie sangelui, iar celulele normale de la nivelul sanilor nu pot fi gasite in circulatie".
De asemenea, celulele normale nu formeaza tumori pana cand aceastea nu sunt excitate, sau activitate.
Medicina conventionala sustine ca dezvoltatrea cancerului apare relativ tarziu, acest fapt intamplandu-se numai dupa ce celulele din tumoarea primarea au realizat suficiente mutatii pentru a lovi diferinte gene cancerigene.
In acest sens au fost facute o serie de experimente pe soareci.
In primul, cercetatorii au injectat celule mamare normale care detremina oncogenele (forme anormale ale genelor, care regleaza in mod normal cresterea celulara; apar prin mutatii ale genelor normale). Aceste celule au migrat prin sistemul circulator la plamani, stand acolo timp de 4 luni. Astfel, celule nu au inceput sa se dezvolte agresiv cand oncogenele au fost declansate, dar au reactionat astfel fara a mai trece prin stadiul de a fi tumoare primara.
Apoi, cercetatorii au injectat celule normale fara a mai manipula niciun fel de oncogene. "Celulele nu au avut continut oncogenic si nu s-au transformat spontan, astfel, am reusit sa observam mici colonii din aceste celule atunci cand am analizat plamanii". Cand aceste celulele normale au fost reinjectate intr-o noua generatie de soareci s-au dezvoltata in glande mamare normale.
Sursa: Healthy Day