Ceapa roşie îţi protejează inima

Facebook Twitter Comenteaza
Ceapa roşie îţi protejează inima
Ceapa roşie, desi mai puţin consumată decât ceapa albă, este mai sănătoasă, arată un studiu recent. Potrivit cercetătorilor din Hong Kong, ceapa roşie oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, reducând nivelul colesterolului "rău".

Studiul efectuat pe şoareci de laborator a descoperit că un consum bogat în ceapă roşie reduce cu aproximat 20% nivelul colesterolului rău, scrie DailyMail.
Potrivit cercetătorilor, beneficiile apar după doar 8 săptămâni.

"Deşi au fost efectuate numeroase studii privind beneficiile consumului de ceapă, se cunosc puţine despre modul în care acest aliment afectează organismul uman. Studiul nostru este primul bazat pe efectele dietei bogate în ceapă roşie asupra organismului", a explicat Zhen Yu Chen, de la Universitatea din Hong Kong.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana-50 pe 22 Ian 2014, 16:27
    ceapa rosie

    eu sant cea mai mare mancatoare de ceapa alba si rosie ,dar si de usturoi. am 64 de ani si nu iau nici un medicament de sinteza si am o sanatate de fier!

    0
    0

  • cornelia pe 8 Oct 2010, 15:49
    ceapa rosie

    da este adevarat si e mai gustoasa in salate eu o folosesc mereu , de mult timp etc folositi cu incredere dar as vrea sa adaug cand folositi conopida acele frunze nu le aruncati spalatile bine si punetile la fiert impreuna cu conopida este foarte sanatos am invatat d ela nemti si italieni ei nu arunca nimic din ce aruncam noi de la leguma , chiar si frunzele de la cararaba le spala si face supa cu ele taiate in dimensiuni sa aveti sanatate

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod