Principalul fel de mancare gatita ramane ciorba
Conform datelor obtinute in urma studiului, ciorba ramane in topul preferintelor romanilor la capitolul mancare gatita, fie ca este doar din legume sau contine si carne. Topul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de pranz si cina nu se schimba semnificativ nici in familiile cu copii.
„Pregatirea si servirea mesei in familie sunt foarte importante pentru o alimentatie echilibrata. In primul rand, pentru ca putem controla valorile nutritive continute de ingrediente, prin prepararea corecta a acestora si gramajele recomandate pentru o portie, in functie de varsta. Parintii pot oferi, in acelasi timp, o subtila „lectie de gastronomie” copiilor, care vor prelua in mod natural gesturile, insusindu-si obiceiurile alimentare corecte”, adauga Elena Casapu, nutritionist.
Desi, in general, romanii considera ca adopta un stil de viata sanatos, doar 62% dintre acestia servesc micul dejun, in timp ce 38% sar peste prima masa a zilei.
Studiul a fost comandat de Maggi si efectuat de Research International la nivel national in perioada februarie - martie 2009, pe un esantion de 806 persoane, cu varste cuprinse intre 20-64 ani.
Posteaza comentariu