Fitoterapeutii spun ca persoanele hipertensive trebuie sa apeleze la ajutorul unor plante, renumite pentru eficienta, cum ar fi amestecul de talpa gastii, paducel si lavanda (cate o lingura din fiecare). Plantele se macereaza la rece, timp de 8 ore, in 300 ml apa (fiarta si racita), la temperatura camerei. Aceasta cantitate se bea, impartita in 3 portii egale, de 3 ori pe zi. Dupa o saptamana, medicul va decide ce cantitate de ceai mai poate fi bauta in continuare. Un alt leac ce sia capatat renumele, in acest sens, este ceaiul de marar.
Din doua lingurite de marar, proaspat sau uscat, se prepara un decoct. Mararul se fierbe intrun litru de apa, timp de 20 de minute. Se bea o cana de ceai dimineata, pe stomacul gol. Ideal este ca pacientul sa renunte sal indulceasca. Restul ceaiului se pastreaza la rece. Dupa circa 23 saptamani se observa primele rezultate.