Ceaiuri antidiabetice



Diabetul zaharat, boala metabolica aparuta din cauza secretiei insuficiente de insulina a pancreasului, este caracterizata clinic prin: polifagie (diabeticul mananca foarte mult); polidipsie (bea lichide multe) si poliurie (urineaza des si o cantitate mare de urina). Datorita secretiei insuficiente de insulina a pancreasului, concentratia glucozei creste in sange (hiperglicemie), iar in diabetul zaharat de gradul III glucoza este prezenta si in urina (glicozurie). Fitoterapia amelioreaza diabetul zaharat si propune diabeticului infuzii (ceaiuri) si decocturi preparate dintr-o singura planta sau un amestec floristic:
- Se prepara un decoct din: 20 g (o lingura) de pastai uscate de fasole fara boabe, la doua cani de apa.
Se fierb pana scade la o cana cantitatea de apa. Se bea o ceasca cu ceai, inaintea meselor cu o jumatate de ora.
- Se prepara o infuzie din: pastai de fasole, uscate si fara boabe - 30 g; frunze de urzica - 10 g; frunze de mesteacan - 20 g si frunze de afin - 60 g. Din acest amestec se ia o lingura la o cana de apa. Se beau 2-3 ceaiuri neindulcite, caldute, pe zi, inainte de masa.
- Se prepara o infuzie din: pastai de fasole fara boabe - 60 g si frunze de afin - 10 g. Din acest amestec de plante se iau doua linguri la 500 ml apa si se bea de 3 ori pe zi cate o ceasca, inaintea fiecarei mese.
- Se prepara o infuzie din: fructe de ienupar - 20 g; pastai de fasole fara boabe - 30 g si frunze de afin - 40 g.
Intreg amestecul de plante se pune la o cana de apa. Se bea de 2-3 ori pe zi o ceasca de ceai caldut, inainte de masa.
- Se prepara un decoct din: fructe de fenicul (molure) - 50 g; fructe de coriandru - 5 g; fructe de ienupar - 10 g; frunze de vita rosie - 20 g; frunze de potbal - 20 g si seminte de in - 40 g. Se pune o lingura de plante (amestec) la un pahar de apa si se beau 2-3 pahare cu ceai inainte de fiecare masa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod