Ceaiul verde, folosit in tratamentul leucemiei limfocitare

Facebook Twitter Comenteaza
Ceaiul verde, folosit in tratamentul leucemiei limfocitare

O substanta din ceaiul verde constituie solutia fara reactii adverse in tratamentul leucemiei limfocitare cronice, cea mai frecventa forma de leucemie la adulti.

 

Specialistii din cadrul Mayo Clinic au inceput a doua faza de testare clinica pentru a explora potentialul unei substante (EGCG) in cazul acestui tip de leucemie, dupa cum relateaza HealthDay.com. "Beneficiile pe care le-am constatat in cazurile de leucemie limfocitara cronica tratata cu aceasta substanta sugereaza o activitate clinica moderata care poate fi utila in stabilizarea acestui tip de leucemie", explica dr.

Tait Shanafelt, hematolog in cadrul Clinicii Mayo.

Rezultatele cercetarii vor fi prezentate la intrunirea anuala a Societatii Americane de Oncologie Clinica de la Chicago. Insa, in ciuda descoperirilor incurajatoare, autorii studiului avertizeaza ca folosirea ceaiului verde ca tratament adjuvant nu inlocuieste necesitatea chimioterapiei. "Fara faza a treia a studiului clinic nu putem recomanda administrarea substantei EGCG pacientilor care sufera de leucemie limfocitara cronica. Cei care doresc sa ia suplimente de ceai verde trebuie sa se consulte cu medicul oncolog pentru a fi monitorizati in permanenta", explica dr.
Neil Kay, cercetator in domeniul hematologiei si co-autor al studiului prezentat.

Fiecare leucemie are o modificare genetica specifica


"Exista peste 100 de tipuri de cancere de sange. Nu stim cu exactitate de ce apar ele, fiind foarte multe elemente implicate (infectia virala, radiatiile ionizate, anumite medicamente si factorii ce tin de gazda), insa stim cu siguranta mecanismul prin care sunt generate si anume aparitia unor gene anormale. Fiecare leucemie are o modificare moleculara specifica si este foarte important sa depistam acest lucru pentru a initia tratamentul potrivit", mentioneaza conf.

dr. Daniel Coriu, medic primar hematologie clinica si seful Sectiei de Hematologie Clinica si Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit specialistului, tipurile de leucemii intalnite sunt:

  • leucemia limfoblastica acuta;
  • leucemia mieloblastica acuta (3-5 cazuri noi la 100.000 de locuitori pe an);
  • leucemia limfocitara cronica;
  • leucemia mieloida cronica (1 caz nou la 100.000 de locuitori pe an).

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina arghirescu pe 10 Iun 2010, 13:15
    foarte bun articolul

    mai ales pentru cei care au probleme......si care inteleg mai usor datorita analizelor prin care trec,iar boala are cauza nedeterminata.. as fi incantata sa se intre mai in profunzime,adica sa se explice mai pe larg daca este posibil spre binele multor femei ce influenta are tiroida si bolile autoimune cat si preventia lor ! va mukltumesc !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod