Participanţii au oferit informaţii despre istoricul lor familial, dietele şi obiceiurile lor alimentare, inclusiv despre consumul de alcool, cafea şi ceai.
După ce au eliminat alţi factori de risc precum vârsta, sexul şi indicele de masă corporală, oamenii de ştiinţă au descoperit că pe măsură ce consumul zilnic de ceai de tei creşte, riscul de a dezvolta orice tip de noduli tiroidieni a scăzut considerabil, notează Mediafax.
Persoanele care beau ceai de muşeţel de două până la şase ori pe săptămână prezentau un risc cu 70% mai mic de cancer tiroidian.
Cercetătorii au analizat şi legătura dintre riscul de cancer tiroidian şi alte două tipuri de ceai, foarte populare în Grecia - ceaiul de salvie şi ceaiul dintr-un amestec de plante, cunoscut sub numele de "ceai de munte". Ei au descoperit că şi aceste tipuri de ceaiuri contribuie la o scădere a riscului de cancer tiroidian, însă legătura statistică nu a fost la fel de consistentă ca în cazul ceaiului de muşeţel.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu