Cat mai multe fructe si legume previn cancerul cerebral si la gat

O portie in plus de fructe si legume poate reduce riscul de aparitie a cancerului cerebral si la gat, potrivit cercetatorilor de la Institutul National de Cancer

Un studiu efectuat pe un esantion de 500.000 de barbati si femei cu varste peste 50 de ani a scos la iveala beneficiile unei diete bogate in fructe si legume asupra preventiei cancerului. Cancerul cerebral si la gat este a sansea cauza de deces pe glob, determinand peste 350.000 de decese anual. "Identificarea principalilor factori care ofera protectie impotriva cancerului cerebral si la gat este foarte important in conditiile in care rata de mortalitate cauzata de aceste boli este destul de ridicata", sustine dr.

Neal Freedman, coordonatorul studiului. Dupa o monitorizare atenta a participantilor pe o perioada de 5 ani de zile, expertii au constatat ca cei care au inclus 6 portii de fructe si legume in dieta lor zilnica si-au redus cu pana la 29% riscul de cancer cerebral si la gat comparativ cu ceilalti participanti care s-au rezumat la doar o portie de legume si fructe. De asemenea, s-a constatat ca persoanele care obisnuiesc sa consume multe legume au si tendinta de a manca si multe fructe. "Studiul nostru sugereaza ca un consum ridicat de fructe si legume ofera protectie impotriva cancerului cerebral si la gat si constituie un motiv un plus pentru a mari aportul de fructe si legume", sustin expertii.