Cartoful reduce riscul de aparitie a cancerului de colon

Cartofii sunt recunoscuti pentru proprietatile lor benefice asupra sanatatii colonului, insa recent specialistii au descoperit efectele pozitive pe care le aduce consumul de cartofi asupra sistemului imunitar, informeaza Science Daily

In special, daca sunt consumati reci sau in combinatii de salate. O echipa de cercetatori a testat efectele amidonului din cartofi pe cativa porci. Experimentul s-a intins pe o perioada de 14 saptamani. "Folosirea cartofilor cruzi in acest experiment a vizat descoperirea efectelor pe care le produce amidonul asupra organismului", sustine Jose Francisco Perez, coordonatorul studiului.
Oamenii nu obisnuiesc sa consume cartofii in stare cruda, insa exista multe alte alimente bogate in amodon rezistent: cartofii fierti la abur, legumele, cerealele, bananele verzi, pastele. Aproximativ 10% din amidonul consumat este unul rezistent, care nu este digerat in intestinul subtire, ci trimis catre intestinul gros unde incepe sa fermenteze. Specialistii sustin ca un consum potrivit de amidon reduce riscul de aparitie a cancerului de colon si are un efect pozitiv asupra sindromul de colon iritabil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod