Calciul reduce riscul de cancer

Un consum ridicat de calciu scade semnificativ riscul de cancer colorectal, precum si aparitia tumorilor la organele sistemului digestiv, potrivit unui material aparut in publicatia "Archives of Internal Medicine".
Cercetatorii de la Institutul National de Cancer au urmarit o perioada de sapte ani aproape 300.000 de barbati si 200.000 de femei. Rezultatele studiului au aratat ca barbatii care au consumat cantitatea cea mai mare de calciu (o doza zilnica de 1530 mg de calciu) si-au redus cu 16% riscul de a face cancer colorectal spre deosebire de cei care au avut un aport zilnic de doar 526 mg calciu.

De asemenea, femeile care au consumat zilnic 1881 mg de calciu au avut cu 23% mai putine riscuri de a suferi de cancer colorectal decat cele care au avut o doza mult mai scazuta (494 mg/zi).

"Produsele lactate, care sunt relativ bogate in substante anticancerigene precum calciul, vitamina D si acid linoleic au fost recunoscute pentru protectia oferita impotriva cancerului colorectal si mamar", arata autorii studiului.
Calciul reduce dezvoltarea anormala a celulelor din tractul gastrointestinal si din tesuturile mamare.

Element indispensabil structurii si rezistentei osoase, calciul se gaseste aproape in totalitate (99%) in schelet. Restul serveste activitatii celulelor musculare, nervoase si cardiace. Surse de calciu: lactatele, spanacul, broccoli, varza creata si varza de Bruxelles, somonul si sardinele conservate cu oase.

Sursa: ScienceDaily.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod