Se stie deja ca expunerea la soare determina deteriorarea ADN-ului din celulele pielii care sufera mutatii si devin canceroase.
Plecand de la problema pe care o reprezinta expunerea la soare pentru piele, profesorul Paul Nghiem de la Universitatea de dermatologie Washington din Seattle a descoperit ca un consum regulat de produse cu cafeina scade riscul de a face cancer de piele. Cele mai comune surse de cafeina sunt cafeaua, boabele de cacao, nucile de cola si frunzele de ceai. Dintre acestea, cafeaua si ceaiul sunt cele mai indicate pentru a fi consumate sustin specialistii.
Pentru studiu, echipa doctorului Nghiem a testat in laborator efectul cafeinei asupra celulelor pielii care au fost expuse radiatiilor ultraviolete.
Cafeaua si ceaiul sunt unele dintre bauturile care contin o cantitate semnificativa de cafeina. O ceasca de cafea poate sa contina pana la 140 de mg de cafeina in functie de sortimentul folosit, iar o cana medie de ceai contine 40 mg de cafeina. Cafeina din ceai si cafea ne ajuta sa avem mintea mai agera si ne diminueaza starea de oboseala. De asemenea, cofeina ne face sa ne simtim plini de energie si sa ne concentram mai bine. Informatii despre efectele benefice ale cafeinei asupra sanatatii gasiti pe www.tea-coffee.ro