Beneficiile semintei arborelui de cacao asupra sanatatii inimii au fost descoperite inca din secolul al XVIII-lea, insa specialistii au inceput sa colecteze din ce in ce mai multe dovezi in sustinerea acestei teorii.
Prin urmare, un studiu recent s-a axat pe 470 de barbate, cu varste cuprinse intre 65-84 de ani care au fost examinati fizic si intervievati cu privire la regimul alimentar in momentul in care s-a inceput cercetarea (1985) si apoi in vizitele ulterioare (1990 si 1995). Rezultatele au demonstrat faptul ca in cei 15 ani de zile de monitorizare, barbatii care au consumat frecvent cacao au prezentat tensiunea arteriala mai scazuta decat cei care nu au introdus in regimul alimentar cacaua.
Pe parcursul cercetarii, 314 persoane au decedat, dintre care 152 din cauza problemelor cardiovasculare.Riscul de a se confrunta cu probleme de inima in cazul persoanelor care au consumat regulat cacao este mult redus, in ciuda existentei altor factori precum: greutate corporala mare, fumatul, consumul de alcool.
Cercetatorii considera ca riscul scazut de confruntare cu boli de inima se datoreaza si substantelor antixidante din cacao.
Comentarii (1)
cred ca boabele de cacao este foarte posibil sa reduca tensiunea dar mama mea are tensiune si nu are voie sa bea cafea sau sa manance ciocolata.
Posteaza comentariu