Bucataria traditionala promovata in cadrul Festivalului Filmului European

Unul dintre evenimentele gazduite de Festivalul Filmului European 2007 este Slow Food Festival, care va promova produsele culinare traditionale atat romanesti, cat si straine si a unui stil de viata echilibrat

Miscarea Slow Food imbina placerea gastronomiei traditionale cu etica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator si pledeaza pentru educatia gustului. Slow Food antreneaza peste 80 de mii de sustinatori din 130 tari si a aparut in Italia, tara membra a Uniunii Europene ai carei cetateni au constientizat foarte devreme faptul ca pastrarea identitatii nationale intr-o lume supusa uniformizarii presupune rezistenta la efectele negative ale globalizarii asupra industriilor traditionale italienesti.

Sigla a Slow Food a fost ales melcul, cea mai buna ilustrarea a dictonului latin festina lente, grabeste-te incet. Anul acesta, festivalul se va deschide cu spectacolul din 3 mai, orele 19:30, la E-URANUS, str. Uranus 144 si se va derula intre 3 - 13 mai la Bucuresti; 11-13 mai la Craiova; 16-18 mai la Timisoara; 18-20 mai la Sibiu; si 22-24 mai la Iasi. Festivalul Filmului European este organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania, al Ambasadelor si Centrelor Culturale ale statelor membre si candidate la Uniunea Europeana.
Evenimentul se afla la cea de-a unsprezecea editie, fiind organizat cu prilejul sarbatoririi Zilei Europei, 9 mai. Noutatea actualei editii consta in inaugurarea unui nou spatiu de divertisment, neconventional, unde cinematograful in aer liber se intalneste cu festivalul culinar, concertele, expozitiile si evenimentele de strada, intr-o adevarata "platforma culturala" pentru intreaga familie.