Expertii de la Centrul de Cercetare Alzheimer al Universitatii de Medicina George Washington din St Loius au dezvoltat prima modalitate simpla de a monitoriza si inhiba productia peptidelor de beta-amiloid (Abeta) in sistemul nervos central
Se pare ca cercetatorii sunt pe cale de a gasi raspunsul la vesnica intrebare referitoare la originile bolii Alzheimer: oare pacientii afectati au un nivel ridicat de al unei proteine din creier din cauza unei supraproductii a acesteia sau a imposibilitatii de a o elimina rapid din creier?
Noile cercetari scot la iveala informatii importante despre originea acestei boli, oferind posibilitatea de imbunatatire a diagnosticului si a tratamentului necesar pentru Alzheimer, sustin expertii.
Se considera ca productia peptidelor de beta-amiloid (Abeta) este cauza principala a dezvoltarii bolii Alzheimer. Testele care permit masurarea nivelului acestei peptide sunt disponibile de ceva vreme, insa nu ofera un indiciu clar daca acest lucru apare in urma unei supraproductii sau a unei incetiniri a proceselor care ii asigura eliminarea din creier.
Deoarece simptomele bolii necesita ani intregi pentru a se dezvolta, unii experti au presupus ca rata de productie si de eliminare este foarte lenta. Studiul de fata, in urma unei analize a 6 voluntari sanatosi, sugereaza opusul: "Abeta se situeaza pe locul doi in ce priveste rata de productie a oricarei alte proteine, inregistrata pana in prezent. Pe parcursul a 6-7 ore se produce jumatate din cantitatea de beta-amiloid existent in sistemul nervos central", sustine Dr. Randall Bateman, coordonatorul studiului.
In prezent se urmareste producerea unor medicamente care fie inhiba productia de amiloid, fie maresc capacitatea de eliminare, sustine Bateman, iar studiul de fata poate determina care dintre cele doua cai este mai eficienta.
Posteaza comentariu