Berea, sursa de sanatate

La inceput a fost ciocolata, apoi vinul rosu, iar acum noile cercetari demonstreaza ca o bere pe zi este, de asemenea benefica organismului. Fred Stevens, un om de stiinta american, a descoperit ca micronutrientul Xanthohumol, care se gaseste in bere, are proprietati ajuta la prevenirea cancerului, informeaza editia online a Telegraph, citata de Mediafax. Xanthohumolul, componenta care contribuie la formarea aromei si gustului specific berii, este considerata o substanta ce ajuta la prevenirea aparitiei cancerului de san, colon, prostata sau ovarian.

Fred Stevens, profesor la Universitatea Oregon State, a declarat ca "cercetarile facute pe Xanthohumol au dezvaluit multe proprietati benefice". "Este unul dintre cele mai importante componente pentru chemo-preventie pe care le-am studiat si singura metoda prin care oamenii o pot asimila este consumul de bere", a explicat acesta. Xanthohumolul actioneaza prin inhibarea familiei de enzime care pot activa cancerul, inducand o reactie ce detoxifiaza substantele responsabile pentru aparitia maladiei.
De asemenea, a fost descoperit ca acest micronutrient inhiba si dezvoltarea tumorilor in fazele incipiente. Institutul de Cercetare Rayne, din cadrul spitalului St. Thomas din Londra, a investigat, de asemenea, beneficiile aduse de consumul de bere. Profesorul Jonathon Powell a realizat un studiu, facand teste pe 1251 de barbati si 1596 de femei, si a descoperit ca berea este una dintre cele mai mari surse de silicon, care ajuta formarea si intarirea oaselor. Cantitatea de bere necesara pentru producerea efectelor benefice este deocamdata necunoscuta, insa cu peste opt milioane de litri de bere vanduta in pub-urile britanice in fiecare zi, efectele pozitive asupra sanatatii nationale se pare ca nu se vor lasa asteptate.
(D.V.)