Beneficiile migdalelor asupra colesterolului

Din ce in ce mai multe studii au demostrat beneficiile consumului de nuci (cum ar fi migdalele) pentru o sanatate de fier a inimii. De exemplu, migdalele contin o combinatie ideala de grasimi – monosaturate impreuna cu polisaturate. De asemenea, sunt bogate in vitamina E si magneziu, fiind in acelasi timp si adevarate surse de proteine si fibre.

Un studiu efectuat la Universitatea Harvard din S.U.A. s-a constatat ca migdalele pot fi consumate ca si snack in dietele pe baza de proteine si cele pe baza de grasimi nesaturate, insa niciodata in cele care pun accentul pe carbohidrati.

Cercetatorii au evidentiat faptul ca dietele constituite mai mult din proteine si grasimi nesaturate au rolul de a imbunatati tensiunea arteriala si de a reduce nivelul de LDL-colesterolul, mai mult decat in cazul dietelor bazate pe carbohidrati.

Un alt studiu efectuat la Universitatea din Toronto indica faptul ca incorporand migdalele (12 bucati) in dieta ta se reduce nivelul de LDL-colesterolul din sange, actionand similar cu tratamentul medicamentos in asemenea cazuri.

Substituind grasimile saturate cu un pumn de migdale pe care sa le consumi zilnic este un lucru usor de realizat.
De exemplu, opteaza pentru migdale in defavoarea prajiturilor si a chipsurilor sau foloseste-le pentru garnisirea salatelor, a puiului rotisat, inlocuieste crema de branza cu untul de migdale.