Specialistii de la Spitalul Matei Bals spun ca oamenii au consumat conserve de peste in ulei si sos tomat care au fost contaminate cu toxina botulinica. Barbatii cu varsta intre 25 si 53 de ani au ajuns la spital dupa ce in urma cu doua saptamani au mancat impreuna trei conserve de peste cumparate dintr-un supermarket si dintr-o alimentara din comuna Vladesti, judetul Arges unde erau angajati pe un santier.
Problemele de sanatate au inceput sa apara pe 24 februarie, cand unul dintre barbati a fost trimis la institutul Matei Bals din Bucuresti si diagnosticat cu botulism. Acelasi diagnostic l-am primit si ceilalti barbati dupa ce au ajuns la spital. Unul dintre ei in varsta de 43 de ani a decedat in urma unui stop cardiorespirator. Botulismul se manifesta prin pierderea vederii si poate sa se ajunga la stop cardiac.
Toxina botulinica este cea mai cunoscuta dintre otravuri si intra in organism de indata ce omul consuma un aliment contaminat. Conservele de peste consumate de cei sase barbati provin din Tahilanda si autoritatile sanitare au inceput cercetarile pentru depistarea unui anumit tip de conserva considerat suspect.
Atentie la conservele de peste infestat cu toxina botulinica
Un barbat a murit si alti cinci sunt internati la Spitalul Matei Bals din Bucuresti dupa ce au consumat conserva de peste infestat cu toxina botulinica.
De TopSanatate
Comentarii (1)
Ma intereseaza sa stiu despre ce conserve este vorba. E important sa stim, ca sa le putem evita.
Posteaza comentariu