Atacul de panica este o modalitate extrema prin care corpul raspunde la stres. Este o manifestare in-ten-sa de anxietate, care a-pare pe neasteptate. Simpto-me-le cuprind palpitatii, res-piratie rapida, tremuraturi, transpiratie, dureri in piept, bufeuri, senzatia de teama pu-ternica si imposibilitatea de a te controla.
"Pacientul are impresia ca nu poate scapa de aceasta stare de disconfort. Atacul este de scurta durata, de la cinci la douazeci de minute", ne-a declarat prof. dr.
Victimele atacului de panica sunt terorizate de posibilitatea revenirii acestuia, el producandu-se din nou prin autosugestie. Atacul de panica poate afecta serios increderea in sine, dorinta de a iesi in lume si de a te bucura de viata, ducand uneori la depresie. Aceste persoane incearca sa se izoleze pentru a evita revenirea atacului.
Rezolvarea este o combinatie intre chimioterapie si psihoterapie. Prin psihoterapie, pacientul in-vata tehnici de autocontrol si lucreaza cel mai mult la imaginea de sine, care este che-ia rezolvarii. Procesul este de o durata medie, intre 12 si 15 sedinte, si deseori se foloseste hipnoza pentru desensibilizarea pacientului in raport cu cauzele care au provocat atacul", ne-a explicat prof. dr. Ion Dafinoiu.