Aparatul care albeste dintii intr-o ora



Un nou aparat de albit dintii a fost adus pe piata din Romania in urma cu aproape un an. Desi procedura costa in jur de 600 de euro, tot mai multe persoane au inceput sa apeleze la ea pentru ca permite o albire mai rapida a dintilor.

Are totusi si contraindicatii. Ca in orice metoda de albire, medicii nu recomanda folosirea aparatului de catre femei insarcinate sau care alapteaza. Dupa aceasta procedura, specialistii isi sfatuiesc pacientii sa nu consume cafea, tutun ori sucuri colorate.

Metoda costa 600 de euro

Cu noul aparat, dintii se albesc in maximum o ora si jumatate, fata de doua saptamani, cum se intampla atunci la metodele clasice.

„Albirea cu aparatul Zoom! 2 reduce considerabil disconfortul resimtit in mod normal in timpul tratamentului clasic”, mentioneaza Anita Visan, medic stomatolog la clinica DentEstet din Bucuresti, unde se afla un aparat Zoom! 2 de aproximativ un an.

In cazul pacientilor care nu isi ingrijesc dintii (consuma exagerat cafea, tutun, alimente colorate), tratamentul trebuie reluat dupa doi ani.
Tehnica este aplicata in cabinete din Timisoara, Iasi si Bucuresti si costa in jur de 600 de euro.

Cele mai putin costisitoare sunt tratamentele cu geluri sau paste (puse in gutiere si purtate in timpul noptii), pretul acestora nedepasind 200 de euro.

Plombele trebuie inlocuite

Dintre toate metodele de albire a dintilor, cea care se face cu aparatul este si cea mai scumpa, dar si cea mai confortabila pentru pacient, spun doctorii.
In timpul tratamentului, pacientul nu simte nicio durere, lumina emisa nefiind calda. Doar dupa incheierea tratamentului apar dureri usoare, care trec in cursul zilei respective.

Durerea apare cel mai des in cazul femeilor: 30% dintre acestea simt o durere ulterior, in comparatie cu 5% dintre barbati. Acestia au smaltul mai gros si dintii mai mari, de aceea sunt mai putin sensibili.

„Dupa ce consultam pacientul, ii facem detartraj, iar la cinci zile ii albim dintii. Tratamentul de albire dureaza cam o ora”, povesteste medicul Anita Visan.


In cazul in care prima sedinta de albire nu a dat rezultatele asteptate, se mai poate face o scurta sedinta de o jumatate de ora. Cele mai multe probleme apar in cazul dintilor cu smalt subtire si nuante de gri.

Nici plombele sau lucrarile dentare nu sunt albite, astfel ca pacientul va trebui sa si le schimbe pentru a le aduce la aceeasi culoare cu restul dintilor. Medicii avertizeaza ca albirea nu este permanenta, iar culoarea nou obtinuta trebuie intretinuta.

In ultimii ani, cam 70% dintre pacientii care vin in cabinetele stomatologice pentru alte probleme solicita si o albire, spun medicii.