Cu ocazia Zilei Internationale a Sigurantei pe Internet, Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - Focus lanseaza un hotline disponibil 24 din 24 de ore pentru colectarea si gestionarea sesizarilor privind continut online cu caracter ilegal sau daunator copiilor.
Internetul reprezinta o sursa inepuizabila de informatii si divertisment. Dar cati dintre noi se confrunta cu pericolele Internetului? Si mai mult decat atat, cati dintre noi raporteaza neregulile intalnite online?
Studii ale The London School of Economics and Political Science subliniaza faptul ca majoritatea copiilor au fost expusi cel putin o data la un potential de pericol cauzat de spatiul online: site-uri care promoveaza materiale pornografice la care au acces doar adultii (40%); violenta extrema si ura rasiala (32%), hartuiri si amenintari (20%); stabilirea unor intalniri cu persoane necunoscute (9%). Conform Eurobarometrului Comisiei Europene, 70% dintre copiii din Romania acceseaza Internetul.
"Statisticile sunt ingrijoratoare si arata faptul ca din ce in ce mai multi copii au de suferit din cauza informatiilor nepotrivite pe care le gasesc accesand diverse siteuri pe Internet. Prin Safernet.ro ne propunem sa luam atitudine in fata unei probleme cu implicatii majore asupra dezvoltarii armonioase a copiilor nostri. Primul pas in remedierea situatiei este sa fim constienti de pericole si sa nu le ignoram. Asa cum ii ocrotim in lumea reala, in acelasi mod trebuie sa supraveghem si accesul copiilor in lumea virtuala. Prin acest nou proiect vom oferi celor mici siguranta de care au nevoie, fara a le ingradi privilegiul de a fi informati," a declarat Mihaela Geoana, Presedinte Focus.
Apara-ti copilul de pericolele Internetului!
de TopSanatate
Comentarii (2)
"Statisticile sunt ingrijoratoare si arata faptul ca din ce in ce mai multi copii au de suferit din cauza informatiilor nepotrivite pe care le gasesc accesand diverse siteuri pe Internet." Daca nu ii putem proteja noi de pericolele astea (pana sunt destul de mari pentru a se apara singuri) tot copiii nostri o sa sufere pe tema asta. Eu recomand instalarea unui soft de parental control pe PC, gen Smart Guard-ul, inainte de a i se da unui copil accesul la calculator, cred ca e cel mai sigur asa.
Intr-adevar Internetul are multe avantaje si ajuta mult la dezvoltarea anumitor abilitati ale copiilor, dar prezinta si anumite pericole. Pe situl sigur.info gasiti informatii relevante, sfaturi atat pentru parinti cat si pentru copii, dar si softuri gratuite special concepute pentru filtrare si control parental.
Posteaza comentariu