Apa in care nu stim ce se 'scalda'
CE BEM, CE MANCAM Izvorul Minunilor Stana de vale, apa minerala necarbogazoasa (plata), este o apa naturala de masa, de calitate, indicata tuturor consumatorilor. Ca e vara, ca e iarna, organismul nostru are nevoie de 1,5-2 litri de lichide si o sursa buna de hidratare este chiar aceasta apa minerala. Evident, adultii care lucreaza in conditii de mediu deosebite au nevoie de o cantitate suplimentara de lichide. INFORMATII NECLARE. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca informatiile oferite de eticheta acestei ape minerale sunt incomplete. "Pe eticheta nu este precizata calitatea microbiologica a apei. Pentru consumator ar fi util daca s-ar inscriptiona si alte date privind caracteristicile chimice ale apei cum ar fi: mineralizatia totala, pH-ul, azotati, azotiti. Astfel, daca am sti gradul de mineralizare, am sti implicit, spre exemplu, daca apa este oligominerala si daca poate fi bauta fara restrictii ca apa de masa". pH. Potrivit prof. dr. Mencinicopschi, reactia apei sau pH-ul ne-ar putea oferi informatii despre aciditatea sau alcalinitatea apei, utile in special suferinzilor de boli ale aparatului digestiv. Iar azotatii si azotitii ne-ar da indicatii despre o eventuala impurificare a sursei. Desi este o apa de masa de buna calitate, chiar comparabila cu cele mai bune marci straine, indicata tuturor consumatorilor, totusi persoanele cu suferinte ale sistemului digestiv trebuie sa fie precaute. Aceasta apa poate fi folosita si la prepararea alimentelor.