Angajatii de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti au fost sanctionati

Saptamana trecuta, salvarile au ajuns cu intarziere la locul unui accident rutier, iar un motociclist si o femeie pe care a lovit-o in plin au asteptat 45 de minute sosirea echipajelor medicale

Comisia de disciplina din cadrul Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB), numita in urma reclamatiilor potrivit carora echipajele de ambulanta prezente la locul accidentului au acordat cu intarziere si in mod defectuos asistenta medicala de urgenta victimelor, a sanctionat un numar de 12 angajati, dupa cum urmeaza: 1.
medicului coordonator i s-a luat definitiv dreptul de a mai ocupa aceasta functie deoarece, desi avea la dispozitie suficiente echipaje de urgenta, a apreciat gresit si a stabilit ca la acest eveniment sa se deplaseze echipaje aflate la mare distanta. In plus, nu a verificat daca echipajele care erau aproape de terminarea programului erau in zone mai apropiate, disponibile pentru interventie. 2. un numar de 11 angajati (3 operatoare registratoare de urgenta, sefa de tura, medicii sefi de echipaje, un asistent medical, ambulantierii, un asistent medical sef de echipaj) au fost sanctionati cu reducerea salariului de baza cu 10%, pe o perioada de 3 luni, pentru nerespectarea fisei postului.
Principalele acuzatii aduse celor implicati: neinformarea de urgenta a medicului coordonator; prezentarea cu intarziere la locul accidentului; nerespectarea timpului de lucru; atitudine necuviincioasa in discutia telefonica cu un apelant; ambulanta prost dotata in acel moment pentru o asemenea intreventie; acordarea prompta a asistentei de urgenta doar uneia dintre victime, cealalta fiind nevoita sa astepte o alta ambulanta, care a ajuns la un interval de 5 minute; colaborare defectuoasa intre echipaje si dispeceratul SAMB etc.
De asemenea, s-a dispus ca toate echipajele implicate sa urmeze din nou atat cursul teoretic, cat si cel practic de evaluare primara si secundara a pacientului politraumatizat. In sedinta Consiliului de Administratie al Serviciului de Ambulanta s-a hotarat modificarea Ghidului Medicului Coordonator in sensul cresterii responsabilitatilor acestuia. S-a decis infiintarea, in maximum 2 luni, a unui compartiment de asistenta medicala de urgenta si transport sanitar si a altuia de consultatii la domiciliu si transport sanitar neasistat, fiecare cu medic coordonator separat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod