Studiul, realizat cu ajutorul rezonantei magnetice, a analizat 50 de copii cu autism si 33 de copii care nu sufera de aceasta afectiune. Micutii aveau intre 2 si 4 ani.
S-a descoperit ca cei cu autism aveau Amygdala marita, iar lucrul acesta poate explica incapacitatea copiilor autisti de a relationa si de a comunica la fel ca niste copii normali. Rezultatele studiului au fost publicate in revista "Archives of General Psychiatry".
Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neurobiologica. Ea apare fie la nastere, fie la varsta de 2-3 ani a copilului, dar poate fi diagnosticata in unele cazuri chiar la 18 luni sau mai devreme. Cu toate ca tratamentul a fost imbunatatit considerabil in ultimele decenii, autismul nu poate fi tratat, persistand toata viata.
Se estimeaza ca 3-6 din 1000 de nou-nascuti au autism, o afectiune care apare de 3-4 ori mai des in randul baietilor decat in cazul fetelor.
Sursa: Corriere della sera
Anatomia creierului ar putea explica aparitia autismului
Cercetatorii americani de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit ca
Amygdala, o zona creierului in care se afla centrul nervos asociat fricii si emotiilor, este mai mare la copiii autisti decat la cei sanatosi.
De TopSanatate
Posteaza comentariu