Un nou generic dedicat tratamentului pentru cancerul de sân în stadiu avansat a fost lansat pe piaţa din România.
Anaromat (substanţa activă - anastrozol) produs de compania Actavis este un produs folosit în tratamentul cancerului de sân în stadiu avansat, la femeile aflate în postmenopauză, tratamentul adjuvant al cancerului de sân invaziv incipient cu receptori hormonali prezenţi şi în tratamentul adjuvant al cancerului de sân incipient cu recepori hormonali prezenţi, la femei aflate în postmenopauză, la care s-a administrat anterior tratament adjuvant cu tamoxifen, timp de 2 până la 3 ani.
Anaromat (anastrozol) este sub formă de comprimate cu concentraţia de 1 mg. Anaromat este varianta generică ce oferă pacienţilor acelaşi efect terapeutic cu cel al produsului original, fiind însă mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor şi ajutând astfel la eficientizarea bugetelor alocate acestui tip de tratament. Produsul este un medicament compensat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în cadrul Programului Naţional de Oncologie, aflat pe lista C2 de compensare.
Anastrazolul este cel mai prescris inhibitor de aromatază, cu o cotă de piaţă de 45 la sută în unităţi, conform datelor Cegedim pentru perioada octombrie 2010 - octombrie 2011. În România, cancerul de sân este una dintre cele mai frecvente forme de cancer, cu o incidenţă de 45 /100.000 locuitori, peste 7.000 de femei fiind diagnosticate în fiecare an cu această boală. Depistarea precoce poate însă ajuta în managementul acestei boli şi poate îmbunătăţi şansele de vindecare. În acelaşi timp, reducerea costurilor prin apariţia variantelor generice cum este cazul Anaromat face ca valenţele pozitive ale acestor tratamente să fie folosite de cât mai multe persoane, accesul fiind mult mai larg, aşa cum se intamplă în statele europene. Incidenţa anuală a cancerului mamar în Uniunea Europeană este 1 la 900 de femei, iar mortalitatea anuală ca urmare a cancerului mamar este 1 la 2.600 de femei.
În prezent, portofoliul de produse oncologice al Actavis în România cuprinde 26 produse, alături de numeroase medicamente care se adresează şi altor clase terapeutice importante.
Comentarii (1)
Va rog din suflet dati-mi un sfat ;sunt operata la san ,am luat tamoxifen 1 an, apoi arimidex 1 an ,apoi aromasin 1 an , acum mi s-a prescris anaromat; marker-ul CA-125 este in crestere de la 20-25,5; ce sa fac? pe langa substantele active pe care aromasinul si anaromatul le contin, mai sunt si E-uri periculoase EE1201, E464, E218 etc. Ce riscuri exista dupa ce consumi 5 ani asa ceva si ce mai pot trata astfel?Va multumesc.
Posteaza comentariu