Alimentele care reduc riscul de Alzheimer

Facebook Twitter Comenteaza
Alimentele care reduc riscul de Alzheimer

O dieta care cuprinde mai multe nuci, peste, carne rosie, unt, anumite fructe si legume si mai putine lactate grase previne aparitia maladiei Alzheimer, potrivit unui aparut in Archives of Neurology si citat de publicatia medicala ScienceDaily.

 

Acest studiu, coordonat de medicul Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York, a fost efectuat pe un esantion de 2.148 de pacienti cu varsta medie de 65 de ani care nu prezentau simptome ale maladiei Alzheimer la inceputul cercetarii. Dupa o monitorizare de 18 luni in care participantii au raspuns la intrebari legate de alimentatia lor, 253 de voluntari au dezvoltat maladia Alzheimer.

Cercetatorii au identificat cateva alimente care au un rol semnificativ in reducerea riscului de Alzheimer: nucile si semintele, carnea de peste, carnea de pui, fructele, legumele crucifere si cu frunze verde inchis, carnea rosie, organele animalelor, unt, un consum moderat de lactate grase. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • margareta pe 15 Apr 2010, 23:56
    legume

    legumele crucifere sunt: varza,conopida,brocoli,nap,gulia ,eu stiam ca previn cancerul

    0
    0

  • Anca pe 14 Apr 2010, 13:32
    unt, consum moderat de lactate grase

    Consum moderat de lactate grase!?? Pai untul din ce categorie face parte?

    0
    0

  • Gabi pe 14 Apr 2010, 10:08
    De ce nu råspundeti niciodatå inapoi ?

    Care sunt fructele crucifiere ? Articolul e bun . Aimentele ne sunt medicamente Gabi

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod