Daca inainte cercetatorii nu era siguri de eficienta anumitor alimente, un studiu aparut recent in publicatia British Journal Of Nutrition evidentiaza clar rolul alimentatiei in impiedicarea inflamatiilor. Astfel, cercetatorii de la Universitatea Southampton situeaza in topul alimentelor antiinflamatorii: pestele gras, fructele, legumele si mirodeniile. Dintre alimentele care trebuie evitate din cauza faptului ca pot stimula procesele inflamatorii, specialistii enumera: grasimile trans (care sunt create artificial), grasimile saturate (din carnea rosie si produsele lactate), alimentele procesate, carbohidratii rafinati (painea alba, orezul alb, pastele din faina alba si zaharurile).
De asemenea, o echipa de cercetatori de la Universitatea Columbia a descoperit ca o dieta bogata in ulei de peste si legume protejeaza persoanele cu probleme usoare de memorie in a dezvolta dementa.
Ce trebuie sa mananci?
- fructe proaspete;
- legume (fasole boabe, mazare, linte, etc);
- cereale integrale (orez brun, bulgur);
- produse din soia;
- ciocolata neagra (peste 70% cacao);
- ghimbir, usturoi, turmeric (curcuma);
- struguri si vin rosu;
- suc de rodii;
- peste gras;
- nuci;
- pastele integrale, taitei din orez.
Posteaza comentariu