Alimentatie corecta
Unele metode de preparare a carnii sunt considerate mai sanatoase decat altele pentru ca asigura un continut mai mic de grasimi. Va prezentam cateva moduri in care va puteti prepara carnea de sarbatori, precum si avantajele sau dezavantajele acestora, asa cum au fost ele descrise in volumul "Mancarea si sanatatea", aparut la Editura Reader’s Digest: 1. Rotisarea: Este utila pentru toate tipurile de peste si carne frageda ori grasa, de tipul pieptului de porc. Constituie o alternativa sanatoasa a prajirii pentru ca o mare parte din grasimi se scurge dedesubt. 2. Frigerea: Este unul dintre cele mai usoare moduri de a gati bucati mari de carne. Pentru a nu se usca, acestea trebuie stropite din cand in cand. 3. Prajirea in grasime: Prajirea in grasime multa este considerata cea mai nesanatoasa metoda de gatit. 4. Prajirea cu un strop de grasime: Aceasta metoda de a gati carne, peste sau legume necesita putina grasime. Tigaia cu fund rotund atinge repede o temperatura ridicata, iar alimentele vor absorbi putin ulei. 5. Microunde: Sunt excelente pentru decongelare, incalzire si pentru pregatirea legumelor sau a pestelui. Microundele nu coc intotdeauna integral alimentele, de aceea nu sunt indicate pentru gatitul carnii. 6. Gatitul la abur: Este o metoda prin care se retin bine nutrientii, dar are dezavantajul de a genera gaze urat mirositoare, care se pot impregna in mancare. 7. Fierberea: Prin fierbere se pierd multe vitamine hidrosolubile, mai ales B si C.
Posteaza comentariu