Persoanele cu afectiuni gingivale prezinta o cantitate crescuta de substante inflamatoare care circula prin sange, iar expertii sustin ca inflamatiile sunt asociate cu cancerul.
Aceste noi descoperiri trebuie sa fie examinate si in randul altor populatii dar si in randul femeilor, deoarece pana acum nu se stia ca sanatatea orala este atat de importanta si are un impact asupra riscului de a face cancer, sustine Michaud.
"Daca exista si alte rapoarte care sa sustina acelasi lucru, atunci va trebuie sa inceapa cercetatile si in latura legata de prevenire, astfel, vor fi furnizare noi informatii despre functiile sistemului imunitar si dezvoltarea cancerului", a mai adaugat Michaud.
Pentru aceasta descoperire, echipa lui Michaud a preluat rapoartele barbatilor are au participat la Studiul legat de sanatatea profesionala din America, la care au participat peste 48.000 persoane cu varsta cuprinsa intre 70 si 45 ani.
Dupa ce au luat in socoteala si factorii de risc, precum: fumatul si dieta, cercetatorii au descoperit ca barbatii care au avut de-a lungul timpului afectiuni gingivale prezinta un risc cu 14% mai ridicat de a dezvolta cancer in comparatie cu persoanele care nu au avut asemenea probleme.
Cu toate ca riscul dezvolatii cancerului este mai ridicat cu 14%, riscul pentru un cancer anume este mult mai ridicat. In comparatie cu barbatii care nu au afectiuni gingivale, barbatii care au asemenea afectiuni in familie prezinta un risc cu 36% mai ridicat pentru a dezvolata cancer la plamani, cu 49% mai ridicat pentru cancer la rinichi, cu 54% mai ridicat pentru cancerul la pancreas si cu 30% mai ridicat pentru cancerul la globulele albe din sange.
Totodata, barbatii care nu aveau dantura la inceputul studiului prezentau un risc cu 70% mai ridicat pentru a dezvolata cancer la plamani, in comparatie cu cei care avea 25 din cei 32 dinti, a descoperit echipa lui Michaud.