Acizii grasi omega 3 reduc riscul de cancer la colon

Facebook Twitter Comenteaza
Acizii grasi omega 3 reduc riscul de cancer la colon

Acizii grasi omega 3 ar putea sa previna aparitia cancerului colorectal, potrivit unui studiu prezentat in publicatia Science Daily.

 

"Rezultatele experimentale au demonstrat beneficiile acizilor grasi omega 3 in cancerul colorectal, inhiband dezvoltarea tumorii, suprimarea angiogenezei si a metastazelor. Cercetarile noastre indica o asociere clara intre consumul acizilor grasi omega 3 si o reducere a riscului de cancer colorectal in cazul participantilor de rasa caucaziana", explica dr.

Sangmi Kim, coordonatorul studiului.

Cercetarea a vizat o categorie de 1509 participanti de rasa caucaziana si 369 de persoana de culoare. Dupa o monitorizare de 12 luni in care s-a tinut cont de cantitatea acizilor grasi consumati, expertii au constatat ca riscul de a face cancer colorectal in cazul unui consum adecvat de omega 3 este foarte redus. Insa, acest risc scazut a fost constatat doar in cazul participantilor de rasa caucaziana, potrivit cercetatorilor.

Cele mai importante surse de omega 3 sunt pestii (somon, hering, macrou, sardine, ton) si fructele de mare, insa mai gasesti acesti acizi in cantitate mai mica si in semintele de dovleac, nuci, seminte de in, seminte de floarea soarelui, avocado, ulei de masline. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod