Remediu. Oamenii care consuma alimente
bogate in vitaminele E, C, B 6, B 12 si acid folic sunt mai putin expusi
riscului de a face Alzheimer (afectiune a creierului manifestata prin tulburari
de memorie),
arata o cercetare realizata de epidemiologii de la Universitatea California
din SUA. Dintre aceste substante, acidul folic se pare ca este cel mai
eficient. In cercetarea pe care am realizat-o, el a redus cu 55% riscul
de Alzheimer, a declarat Maria Corrada, cea care a condus cercetarea.
Din studiu au facut parte 579 de persoane cu varste intre 60 si 69 de ani, care au fost puse sa consume zilnic doze mai mari sau mai mici de acid folic. Rezultate mai bune s-au inregistrat in randul celor care au primit aceasta substanta in cantitati de peste 400 de micrograme. Acidul folic are un rol important in combaterea oboselii excesive si a surmenajului. Se gaseste in legumele de culoare verde inchis, lapte, branza, drojdie de bere, spanac, cartofi si produse din cereale integrale.