25% dintre romani iau micul dejun mai rar de o data pe saptamana, iar acestia sunt in mod special tinerii cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani, potrivit studiului Omnibus realizat in februarie 2010.
Studiul realizat pe un esantion reprezentativ de 800 respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani arata ca majoritatea dintre ei invoca lipsa de timp sau faptul ca nu pot manca la o ora atat de matinala. De asemenea, pentru aproape 2 romani din 10 micul dejun ar putea fi servit si la locul de munca.
31% dintre respondenti au sustinut ca servesc la micul dejun omleta, branza si carnati, aceasta preferinta fiind constatata in special la barbati, in timp ce 57% dintre participanti (in special femeile) consuma la micul dejun cereale, iaurt, sandvis si alte produse lactate. Alegeri total nesanatoase fac 16% dintre romanii care aleg sa manance dimineata diverse gustari sau snacksuri.
Romanii au descris micul dejun ideal ca avand in componenta sa lapte, fructe si legume, dar si alte produse lactate si cereale.
Posteaza comentariu