Proiectul este sustinut de Roche Romania, iar un juriu alcatuit din membri FABC va acorda 3 premii castigatorilor in luna decembrie, cu ocazia Zilei Supravietuitorului.
Ce este Ziua Mondiala a Limfomului?
Ziua Mondiala a Limfomului se organizeaza in fiecare an pe 15. Lansata in 2004 si stabilita ca data fixa in calendarul sanatatii, Ziua Mondiala a Limfomului indeamna medici, asistente, asociatii de pacienti, pacienti si familiile lor sa se alature intr-o campanie unita de informare a publicului despre limfom, despre semnele si simptomele sale si despre cum aceasta boala afecteaza viata a mii de oameni la nivel mondial.
Ziua Mondiala a Limfomului este o initiativa globala gazduita de Lymphoma Coalition, o organizatie non-profit a asociatiilor de pacienti din intreaga lume.
De ce Ziua Mondiala a Limfomului?
In ciuda faptului ca, la nivel mondial, 1 milion de oameni traiesc cu limfom si aproximativ 1000 de oameni sunt diagnosticati cu aceasta boala in fiecare zi, cercetarile arata ca: mai putin de 50% dintre persoane nu cunosc riscurile acestei boli; aproximativ trei sferturi (74%) din populatia globului nu cunoaste faptul ca limfomul este o forma de cancer.
Prin aceasta actiune de informare, oamenii de pretutindeni pot recunoaste mai usor semnele si simptomele acestuia ceea ce va duce negresit spre diagnosticarea si tratarea timpurie a bolii, cu cele mai bune sanse de vindecare.