Matilda Pascal-Cojocarita incearca sa fie atenta cu silueta si, ori de cate ori i se pare ca ia in greutate, cauta sa scape de kilograme. Interpreta se afla la dieta de cateva zile si deja a slabit 3 kg si 3 cm in talie. Cura urmata de Matilda Pascal-Cojocarita tine 13 zile si schimba metabolismul. Efectul ei face ca dupa cea de a 13-a zi sa poti manca normal, fara a lua in greutate in urmatorii doi ani. Interpreta de muzica populara spune ca, daca aceasta se face fara nici o abatere, se pierde surplusul de grasime din corp, circa 7-20 kg, in functie de greutatea fiecareia. Cura trebuie urmata 13 zile, nici mai mult, nici mai putin. Daca in timpul curei se bea o bere, un pahar de vin, se mananca o bomboana, guma de mestecat sau altceva in plus, cura trebuie intrerupta, caci nu mai are nici un efect si se poate relua dupa o jumatate de an.
Iar daca nu ai ajuns mai departe de a 6-a zi, se poate relua dupa 3 luni. O cura dusa pana la capat se va relua dupa doi ani, nu mai devreme. Atentie: Cand simti ca te razbeste foamea, bea apa! Trebuie sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi; Salata folosita in aceasta cura trebuie sa fie salata verde proaspata; Codul se poate inlocui cu pastrav sau calcan; Cafeaua nu trebuie inlocuita cu ceai si trebuie neaparat indulcita cu un cub de zahar, dupa cum este precizat; Iaurtul trebuie sa fie simplu, fara fructe. Ziua 1. Mic dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar; pranz: doua oua fierte tari + spanac fiert si o rosie; cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si lamaie. Ziua 2. Mic dejun: cafea cu un cub de zahar; pranz: 200 g sunca, un iaurt; cina: 200 g friptura de vita + salata cu ulei si lamaie. Ziua 3. Mic dejun: cafea cu un cub de zahar, o felie de paine prajita; pranz: doua oua fierte, o felie sunca si salata; cina: telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat. Ziua 4 Mic dejun: cafea cu un cub zahar + o felie de paine prajita; pranz; 200 ml suc de portocale + un iaurt; cina: un ou fiert, un morcov ras, branza de vaci. Ziua 5. Mic dejun: un morcov mare ras, cu zeama de lamaie; pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie si o lingura unt; cina: 200 g friptura de vaca si salata de telina. Ziua 6. Mic dejun: cafea cu un cub de zahar si o felie de paine prajita; pranz; doua oua fierte tari + un morcov mare ras; cina: jumatate de pui si salata cu ulei si zeama de lamaie. Ziua 7. Mic dejun: o ceasca de ceai fara zahar; pranz: nimic (bea multa apa!); cina: 200 g cotlet de miel si un mar. Ziua 8. Mic dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar; pranz: doua oua fierte tari + spanac fiert si o rosie; cina: o friptura mare (300 g) + salata cu ulei si zeama de lamaie. Ziua 9. Mic dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar; pranz: 200 g sunca si un iaurt; cina: o friptura mare (300 g) + salata cu ulei si zeama de lamaie. Ziua 10. Mic dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar + o felie de paine prajita; pranz: doua oua fierte tari + 200 g de sunca si salata cu lamaie; cina: telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat. Ziua 11. Mic dejun: cafea cu un cub de zahar si o felie de paine prajita; pranz: 200 ml de suc de portocale si un iaurt; cina: un ou fiert tare, un morcov ras, branza de vaci. Ziua 12. Mic dejun: un morcov ras + zeama de lamaie; pranz: 200 g cod fiert cu lamaie si o lingura de unt; cina: o friptura mare (300 g) cu salata de telina. Ziua 13. Mic dejun: cafea cu un cub de zahar si o felie de paine prajita; pranz: doua oua fierte tari si un morcov mare ras, amestecat cu zeama de lamaie; cina: 250 g pui + salata cu ulei si zeama de lamaie.