De exemplu, studiul a descoperit ca majoritatea parintilor nu stiu ca un copil de un an poate face diferenta intre bine si rau, si adesea parintele nu se implica cand micutul se joaca cu alti copii.
Rezultatele sunt surprinzatoare deoarece parinctii care au luat parte la teste au copii mici, a spus autorul studiului Dr. Heather Paradis, pediatru agregat la Univestitatea Centrului Medical din Rochester, New YOrk.
"Acestia supravegheaza sau doar isi privesc copii cand cresc, cu toate ca este posibil ca aceastia sa fie mai bine informati sau mai inteligenti decat alte persoane."
La studiul initiat de echipa doctorului Paradise au participat 98,6% mame, iar in prima parte a testului, parintii au trebuit sa raspunda la 11 intrebari despre cresterea copiilor.
De asemenea, cercetatorii au examinat care este parerea parintilor in legatura cu interactiunea dintre micuti, cu folosirea calculatorului si cu modul in care acestia incearca sa-i invete lucruri noi pe micuti. Astfel, 1 din 3 parinti au raspuns gresit la 4 sau mai multe intebari.
"O mama poate interpreta gresit curiozitatile normale ale copiilor, si poate raspunde cu rigiditate disciplinara; mai grav este in timp isi poate pierde afectiunea paterna", a mai spus Paradise. Copilul care creste doar sub supravegherea parintilor devin vulnerabil in timp, chiar si la unele afectiuni, mai ales cele legate de sistemul imunitar.
O solutie sustinuta de Paradis este aceea ca doctorul pediatru sa se implice mai mult in educarea parintilor. Parintii pot, de asemenea, ca in primii ani de viata ai copiilor sa se poate frumos cu acestia, sa nu se rasteasca, sa le vorbeasca, sa le explice, si mai ales sa nu-i lezeze fizic.
Cerecetatorii sunt de parere ca pe viitor ar fi extrem de folositor pentru copii ca parintii sa stie mai multe despre modul lor de dezvoltare, despre cum trebuie sa se comporte cu ei cand sunt la scoala si nu numai, pentru a preveni riscul ca copilul respectiv sa fie abuzat sau neglijat.