Top 5 ingrediente bune şi rele pentru salată

Cum să faci o combinaţie potrivită pentru masa de prânz? Descoperă ce alimente trebuie să foloseşti şi pe care ar fi bine să le eviţi!


Ca să prepari o salată nutritivă trebuie să acorzi atenţie ingredientelor pe care le combini. Există alimente care sunt ideale pentru salate şi asigură o grămadă de nutrienţi, dar şi unele care se folosesc adesea, dar care nu sunt tocmai sănătoase. Descoperă pe ce să te bazezi şi ce să eviţi!

Top 5 legume bune pentru salată

Au un conţinut ridicat de apă şi minerale, asigurând o hidratare optimă a corpului.

1.

Castraveţii
2. Ţelina apio
3. Ardeiul roşu
4. Morcovii
5. Pătrunjelul proaspăt.

Top 5 surse de proteine bune

Pe lângă legume şi verdeţuri bogate în apă şi nutrienţi este recomandat să adaugi proteine de calitate. Iată care ar fi cele mai potrivite:

1. Piept de pui preparat la grătar sau fiert
2. Ton
3. Somon afumat
4. Macrou
5. Ouă.

Top 5 ingrediente rele pentru salată

Deşi sunt adesea folosite, unele ingrediente pot să distrugă conţinutul nutritiv al unei salate.

Iată ce nu ar fi bine să adaugi în salată:

1. Crutoane
2. Pui prăjit
3. Fructe uscate
4. Şuncă prăjită
5. Dressing-uri din comerţ, care au un conţinut mare de sare şi mulţi aditivi alimentari.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod