Pigmentul care le conferă culoarea intensă este cel care face minuni pentru ochii tăi şi previne apariţia problemelor grave pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Cercetătorii de la Universitatea Harvard au efectuat un studiu care s-a întins pe o perioadă de 25 de ani, timp în care au monitorizat peste 100.000 de persoane cu vârsta peste 50 de ani. Rezultatele au arătat că substanţele numite carotenoizi care se regăsesc din plin în morcovi încetinesc progresul degenerescenţei maculare, una dintre afecţiunile cele mai frecvente la persoanele în vârstă şi factor principal al pierderii vederii, scrie publicaţia britanică DailyMail.
Tocmai pigmentul care conferă culoarea morcovilor are un rol esenţial în protejarea ochilor.
Cercetătorii au constatat că persoanele care au consumat constant o cantitate mare de carotenoizi (luteină şi zeaxantină) au un risc cu 40% mai mic de a-şi pierde vederea.Nu numai morcovii au carotenoizi care-ţi protejează vederea. Specialiştii recomandă şi consumul constant de verdeţuri, portocale, ouă, piersici, dovleac şi cartofi dulci.