Mi-am preparat de dimineaţă o băutură cu spirulină şi am fost surprinsă de gustul plăcut pe care l-am obţinut. Îmi era teamă că voi simţi foarte intens gustul pudrei de spirulină pe care am inclus-o în băutura energizantă de dimineaţă.
Aşa că o bifez şi urmează să adaug pe listă chlorella ca să le amestec în smoothie-urile mele verzi.Înainte de a-ţi spune câteva dintre motivele pentru care ar trebui să consumăm zilnic spirulină o să-ţi spun ce am folosit în reţeta "Spirulină la pahar" (pentru a obţine 3 pahare cu suc verde):
- 1 linguriţă pudră de spirulină organică (poţi să iei 1-2 linguriţe/zi);
- 1 banană;
- 1 felie mare de pepene galben;
- 1 lămâie stoarsă;
- 1 măr acrişor;
- 1 mână de frunze proaspete de mentă.
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu multă poftă.
:)De ce trebuie să consumăm spirulină zilnic?
1. Pentru că are de 2 ori mai multă clorofilă decât orice altă plantă.
2. Pentru că are mult mai mult calciu decât laptele.
3. Pentru că are foarte mult fier, zinc, magneziu, crom, cupru, mangan, seleniu, sodiu, potasiu.
4. Pentru că s-a demonstrat ştiinţific că spirulina poate stopa evoluţia celulelor canceroase, datorită unui compus anti-cancerigen.
5. Pentru că spirulina conţine de 12 ori mai multe proteine decât carnea de vită.
6.
7. Pentru că este bogată în acizi graşi esenţiali care sunt importanţi pentru buna funcţionare a organismului.
8. Pentru că are foarte mult betacaroten care întăreşte sistemul imunitar.
Printre efectele benefice care au fost constatate în urma consumului de spirulină se numără: reglarea tensiunii arteriale, scăderea nivelului colesterolului, scăderea nivelului zahărului în sânge, tratarea constipaţiei, creşterea capacităţii de concentrare şi protecţie împotriva cancerului.
Credit foto: Ioana Maroşan