Au un conţinut ridicat de vitamina E, betacaroten, acizi graşi esenţiali, proteine şi fibre. De aceea, este recomandat să le consumi zilnic.
Este de preferat să alegi seminţele mărunţite, deoarece cele întregi nu sunt digerate de către organism. Introdu-le în cerealele de la micul dejun, în smoothie-uri, în pâinea preparată în casă sau orice salate de crudităţi. Le găseşti în orice magazin şi sunt la un preţ accesibil. De asemenea, este recomandat să le păstrezi la frigider, într-un borcan închis ermetic pentru a se păstra mai mult timp.
Pe lângă beneficiile pe care le aduc asupra digestiei, seminţele de in sunt recunoscute şi pentru proprietăţile lor anticancerigene.
Iată câteva dintre motivele care ar trebui să te determine să le introduci în dieta ta:1. Ajută la reglarea greutăţii corporale, prevenind constipaţia
2. Lubrifiază colonul, ajutând la prevenirea cancerului de colon şi sân
3. Reduc colesterolul, ferind inima de boli
4. Îmbunătăţesc tonusul pielii, oferindu-i un aspect mai sănătos
5. Datorită conţinutul bogat în lignani şi izoflavonoide, seminţele de in au proprietăţi anticancerigene.
Posteaza comentariu