Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

O combinaţie inedită care-ţi asigură proteine fără grăsimi rele, vitamina C, calciu şi carbohidraţi buni care se absorb lent în organism.

Îmi place foarte mult fasolea verde, însă niciodată nu o simt consistentă dacă o prepar doar simplu cu sos de roşii şi usturoi. Astfel că am încercat să o combin cu lintea care este o sursă bună de proteine, fibre şi fier, prin urmare mâncarea de fasole verde devine una mai săţioasă.

La combinaţia de mai sus am ales să adaug ardei roşii cruzi pentru un plus de vitamina C şi aromă.

Am obţinut o salată simplă, plină de texturi diferite şi arome pe care cu siguranţă o voi prepara foarte des de caum înainte. Merge de minune învăluită într-un dressing cremos făcut din pastă de susan (tahina), usturoi şi zeamă de lămâie.

Ingrediente

- 1 cană de linte portocalie, fiartă;
- 2 căni cu fasole verde congelată, fiartă la abur;
- 2 ardei capia, tăiat mărunt.

Lintea se lasă la fiert în apă amestecată cu curry.
Fasolea verde se fierbe la abur într-un vas cu capac în care se pune apă doar de un deget.
Poţi să amesteci ingredientele sau le poţi aşeza pe farfurie şi să le stropeşti cu dressing-ul cremos din tahina.

Ingrediente pentru dressing-ul cremos

- 2 linguri cu pastă de susan;
- 1 linguriţă zeamă de lămâie;
- 1 căţel de usturoi pisat sau răzuit mărunt;
- 2-3 linguri cu apă, în funcţie de cât de cremos preferi dressing-ul;
- sare de mare;
- piper negru;
- pudră de ardei iute (opţional).