Este o sursă importantă de proteine, fibre, acid folic, fier şi magneziu, fiind potrivită ca înlocuitor pentru carne atunci când vrei să nu vrei să mănânci de dulce.
1. Pateu de linte
Se fierbe linte, se pune în robotul de bucătărie şi se combină cu ulei de măsline extravirgin, puţină ceapă sau usturoi (doar pentru gust), zeamă de lămâie, sare, piper, verdeaţă (în funcţie de preferinţe). Ca să iasă mai cremos poţi să adaugi o jumătate de avocado bine copt.
2.
Tocăniţă de linte roşie cu curryAi nevoie de: o ceapă roşie, 1 cană cu linte roşie, ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă), un morcov, 1 căţel de usturoi, sare de mare, piper negru, 1 linguriţă de curry, puţină apă şi frunze proaspete de pătrunjel. Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.
3. Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan
O combinaţie pe care o poţi avea mereu la îndemănă este salata de linte cu fasole verde, ardei şi puţină ceapă.
Poţi să fierbi o cantitate mai mare de linte si fasole verde pentru a le avea în frigider, astfel că atunci când ajungi acasă poţi să-ţi prepari foarte rapid o salată săţioasă.
Posteaza comentariu