O asociere pe care probabil nu ai mai făcut-o până acum, dar care este foarte uşoară şi conferă saţietate pentru o perioadă lungă de timp.
Spanacul are un conţinut ridicat de fier, fibre si o multitudine de nutrienţi pe care ne putem baza în sezonul rece. Poţi să optezi pentru cel congelat dacă vrei să prepari o reţetă rapidă şi să treci peste etapa de a-l spăla frunză cu frunză.
Însă, cu siguranţă nu va fi la fel de aromat precum cel proaspăt.Fie că prepari spanacul cu ceapă sau usturoi, el va fi delicios. Ca să-i oferi consistenţă, dar fără să apelezi la ouăle care sunt asociate de regulă cu spanacul, poţi să apelezi la diverse cereale. Eu am ales bulgurul, o cereală cu valoare nutriţională mare şi care este obţinut prin spargerea boabelor de grâu. Poate să înlocuiască cu succes orezul alb, deoarece aduce mai multe beneficii organismului.
Îl poţi fierbe simplu sau împreună cu diverse legume.Ingrediente necesare
- 2 pungi de spanac frunze, congelat
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 1 lingură cu pastă de ardei de casă
- 2 linguri cu ulei de măsline
- puţină sare de mare
- piper negru
- 1 căţel de usturoi
- boabe de coriandru măcinate.
Se căleşte puţin ceapa, usturoiul, coriandrul, după care se pune pasta de ardei.
Se adaugă spanacul, se condimentează şi se lasă sub capac, la foc mic, 15 minute.
Ingrediente pentru bulgur
- 1/2 cană cu bulgur
- 1 cană cu apă
- sare de mare
- puţin turmeric
- piper negru
- zeamă de lămâie.
Se pun toate ingredientele într-o cratiţă şi se lasă să fiarbă sub capac, la foc mic, timp de 10-15 minute.
Foto: Ioana Maroşan